STUDIO: 05 6680 800
|
|
PROMET: 080 107 9

Prihajajo koncerti Elise, Parnega Valjka, Siddharte in Big Foot Mame!

... res prihajajo, ampak iz vsem znanih razlogov, se bo to zgodilo v nekoliko drugačni obliki. Topli sobotni večeri na domačem kavču bodo decembra namreč v znamenju najboljših koncertov, del katerih ste bili tudi vsi vi! Posnetke Caprisovih koncertov minulih let smo skrbno hranili v arhivu in zdaj je prišel čas, da jih prvič predvajamo tudi v našem programu. V spomin na najlepše čase in v iskreni želji, da bodo ti časi kmalu spet tu, boste vsako soboto ob 20.00 lahko uživali v naslednjih Caprisovih koncertih:

2006: Caprisov koncert: Elisa

2007: Caprisov koncert: Šank Rock, Vlado Kreslin, Jan Plestenjak

2008: Caprisov koncert: Siddharta, Dan D, Tabu

2015: Caprisov koncert: Parni Valjak, Zmelkoow, Slavko Ivančić

2016: Caprisov koncert: Siddharta, Big Foot Mama, Pudding Fields

2017: Caprisov koncert: Plavi Orkestar, Šank Rock

2019: Caprisov koncert: Queen Symphony

Caprisovi dogodki so od nekdaj sinonim za vrhunec koncertnega leta na Obali. V minulih letih se je v Kopru odvilo že nešteto razprodanih koncertnih spektaklov – in vsak je bil zelo poseben. Na koncertne odre smo povabili najbolj zveneča imena domače in tuje glasbene scene.

Če so v začetku novega tisočletja Caprisovi koncerti pogosto zamenjali lokacije, se je v zadnjih petih letih koncert usidral v srce Kopra. Leta 2015 je Radio Capris po 7-letnem premoru ponovno organiziral veliki koncert z največjim odrom, ki ga je Titov trg kdajkoli gostil. Na 18 metrov dolgem in 12 metrov širokem odru se je zvrstilo ogromno odličnih glasbenikov, med drugimi tudi Parni Valjak.

Že takoj v naslednjem letu je Caprisov koncert le še potrdil status največje glasbene zabave na Obali. Na velikem odru so se najprej zvrstili znani primorski glasbeniki, nato pa dve največji slovenski rock zasedbi, Big Foot Mama in Siddharta.

Leta 2017 se je na trgu ponovno zbrala več tisoč glava množica. "Med 10.000 koncerti gre ta v TOP 10," je bil navdušen Loša iz skupine Plavi Orkestar, navdušeni so tudi Šank Rock, Tržaški Partizanski Pevski Zbor Pinko Tomažič in vsi drugi naši.

Vsi našteti koncerti so bili tudi dobrodelni. Za nakup novih EKG aparatov, zdravljenje deklice Danay in nakup nujno potrebnega aparata za astmo smo uspeli zbrati 10.000 evrov.

Leto 2019 je bilo v znamenju skupine Queen. Na osrednji koprski trg smo zato pripeljali zasedbo Queen Real Tribute s 55-članskim simfoničnim orkestrom. Obiskovalcem so pričarali edinstven koncert svetovnih rock klasik, večer pa je po mnenju prisotnih ponudil fantastičen približek tistega, kar je pred desetletji na odrih predstavljala izvirna zasedba Queen.

Če pa gremo nekoliko bolj v preteklost, se zagotovo spominjamo leta 2006, ko je v Koper prišla ena najbolj popularnih italijanskih pevk – Elisa. Na Caprisovem koncertu je skupaj s 4.000 glavo množico odpela tudi zmagovalno pesem Sanrema 2001 »Luce«.

Kaj sledi? V letošnjem »korona« letu smo si malce odpočili, a že za leto 2021 napovedujemo nekaj zelo velikega.