STUDIO: 05 6680 800
|
|
PROMET: 080 107 9

Iz Loggie danes odpeljali še eno tono dobrin! Hladilnik odprt tudi med prazniki!

Caprisova akcija Hladilnik toplega srca je v polnem teku in se preveša v zadnjo tretjino. Kljub, za večino težkemu letu, je letos donacij res ogromno, za kar smo vam iskreno hvaležni! Caprisova akcija Hladilnik toplega srca seveda nima prostih dni. Gorenjev hladilnik bo odprt tudi med prazniki: tako v petek 25. decembra, kot tudi v soboto 26. decembra.

Zgornja foto: Studiodor, Dean Grgurica

V petek bo pravljični studio v koprski Loggii odprt od 14. do 18. ure, v soboto pa od 10. do 18. ure. Tisti, ki boste dobrine za socialno ogrožene družine darovali v Eurospinu, lahko to seveda storite še do izteka akcije, t.j. 31. decembra, a ob tem velja omeniti, da bodo prodajalne ta petek, soboto in nedeljo zaprte.

Velika pošiljka daril je prav danes prispela tudi socialno ogroženim v Ilirski Bistrici. Družin, ki so že prejele praznične pakete v drugih občinah je sicer že ogromno! "Danes smo prišli v vaš pravljični studio, da prevzamemo darovane dobrine zadnjih dni. Mislim, da smo odpeljali eno tono donacij," je bila zadovoljna Irena Morgan iz Društva prijateljev mladine Koper.

Koliko je poslanih sms sporočil, s katerimi bomo pomagali družinam v stiski tudi v prihodnjem, težkem letu bomo izvedeli ob koncu akcije. Zelo smo veseli, da so akcijo s finančno donacijo letos podprla tudi mnoga lokalna podjetja. Do tega trenutka smo z njihovo pomočjo v "hladilnik" prispevali še dodatnih 14.000 evrov. Sredstva bodo, tako kot celoten izkupiček od poslanih sms sporočil, namenjena družinam v stiski z Obale.

Akcijo so podprli še mnogi obalni športni klubi, gasilska društva, pihalni orkestri, motoristični klubi in nekatere znane osebnosti ... ma ogromno vas je bilo. HVALA! Obalni Masterchefi sicer v naslednjih dneh pripravljajo še nekaj dobrodelnih presenečenj, omeniti pa velja tudi nakupovalno središče Planet Koper, ki je pred center in Loggio postavil rdeč nabiralnik, v katerega lahko odvržete pismo s svojimi željami. Planet bo od vsakega oddanega pisma namenil 1 evro za akcijo Hladilnik toplega srca.

Ob vsem tem, skušamo ta poseben čas polepšati tudi z zanimivim dogajanjem. V našem pravljičnem studiu v koprski Loggii za vas vsak dan pripravljamo zanimiv program. Obiskujejo nas gostje iz različnih področij javnega (lokalnega) življenja, pa tudi glasbeni gostje, ki v živo odpojejo njihove največje uspešnice - vi pa lahko to v neposrednem prenosu spremljate na radiu ali preko naših družbenih omrežij. Z nami so že bili Lea Sirk, Slavko Ivančić, Zmelkoow, Gedore, Ne me jugat, Tulio Furlanič in Dej še'n litro. V torek prideta v goste Drill in Iztok Novak - Easy, v četrtek BQL, v nadaljevanju pa še Anika Horvat, Lean Kozlar Luigi in Tadej Špeh.

Foto: Jaka Ivančič

Ob upoštevanju vseh ukrepov smo "v stiku" tudi z vami. Pred Loggio vas v belih Caprisovih vrečkah čakajo lepa darilca, veseli jih bodo predvsem najmlajši.

KAKO LAHKO POMAGATE?

Pomagate lahko z donacijo preko sms sporočila. Ključno besedo OBALA ali OBALA5 lahko pošljete na 1919, pri tem pa za družine z Obale, ki živijo v stiski, donirate en oz. 5 evrov. Z zbranimi sredstvi bodo pri Zvezi prijateljev mladine družinam pomagali tako, da jim bodo direktno krili nekatere stroške (voda, elektrika, ogrevanje, nakup oblačil za otroke in hrane ...).

Praznične dobrote ali izdelke iz spodnjega seznama lahko odložite v lokalne poslovalnice Eurospina (Koper, Izola, Lucija, Kozina, Sežana in Ilirska Bistrica) ali v Gorenjev hladilnik v pravljičnem studiu Radia Capris v koprski Loggii.

Po zmožnostih lahko darujete različne praznične dobrote in naslednje:

- prehrambene izdelke z daljšim rokom trajanja: testenine, riž, olje, sladkor, mleko, sok, žitarice za zajtrk, fižol, paštete, čaj ...
- priboljške za praznične dni, kot so: čokolade, t. i. "panetoni", piškoti, med, marmelada, čokoladni namaz, bonboni ...
- izdelke za osebno nego in higieno: šampone, gele za tuširanje, zobno pasto, zobne ščetke, milo ...
- čistila za gospodinjstvo: pralni praški, detergent za pomivanje posode, univerzalna čistila za površine ...

Hvala, ker nam pomagate pomagati!