STUDIO: 05 6680 800
|
|
PROMET: 080 107 9

VIDEO: Gedore v Caprisovem plažnem studiu

Plažni studio Radia Capris vsak dan ponuja veliko nepozabnih trenutkov in prekrasnih daril. Seveda pa nismo pozabili tudi na glasbo! Capris vam dnevno postreže z največ poletnimi hiti, med njimi pa tudi uspešnicami v živo. Le nekaj dni po uspešnem nastopu na Melodijah morja in sonca, so nas v Ankaranu obiskali tudi priljubljeni Gedore.

Na melodijah so Gedore predstavili svojo novo skladbo ‘Ona’: zgodbo o brezpogojni ljubezni med nono in vnukom, ki poleg njunega odnosa, spoštovanja in ljubezni zajema še ljubezen do življenja in svojih korenin. ‘Ona’ je oda ljudem, ki se radi spominjajo in ohranjajo spomine! Gedore so skladbo postavili v istrski kontekst, v katerem so odrasli in ga živijo.

Zasedba Gedore deluje že leta – nekateri njeni člani so nekdanji dijaki Srednje tehniške šole v Kopru, kjer so tudi osnovali zasedbo. Svojo glasbeno kilometrino pridobivali predvsem na primorskih showih in spremljanju znanih primorskih izvajalcev (Slavko Ivančič, Rudi Bučar, Anika Horvat, Iztok Novak Easy …). Skupino sestavljajo Tomaž Boškin (vokal, harmonika, klaviature, pozavna), Mitja Bobič (klaviature, trobenta, vokal), Marko Hrvatin (kitara), Marko Toškan (bobni, vokal), Simon Markežič (bas kitara) in Jan Baruca (kitara in vokal), ki v zasedbi poskrbi tudi za miks in produkcijo skladb. Med njihove najbolj prepoznavne skladbe spadata Hej in S tabo.