STUDIO: 05 6680 800
|
|
PROMET: 080 107 9

Zbranih neverjetnih 7 ton dobrin, ki so osrečile 1000 otrok in 360 družin iz naše regije!

31. december 2020

V studiu Radia Capris se je danes po enem mesecu uradno zaključila dobrodelna akcija Hladilnik toplega srca, ki smo jo letos pripravili v sodelovanju z ZPMS, Eurospinom in Studiem Gorenje Koper. Glede na to, da mnogo ljudi trenutno preživlja zelo negotove čase, smo bili sprva nadvse previdni pri napovedi, kaj nas čaka letos, a smo po tihem upali, da bomo z vašo pomočjo tudi letos lahko narisali nasmehe na obraze številnih otrok iz socialno ogroženih družin. Zdaj je že jasno, da je bilo teh nasmehov tokrat neprimerno več kot v minulih letih!

Akcija je letos namreč presegla čisto vsa pričakovanja in postavljen je bil nov rekord. Zbranih je bilo 7 ton dobrin za družine v stiski (enkrat več kot lani) in 25.000 evrov finančnih sredstev, s katerimi bodo pri Zvezi prijateljev mladine Slovenije družinam pomagali tudi v novem letu tako, da jim bodo neposredno krili nekatere nujne stroške, ki jih sami ne bodo zmožni pokriti (voda, elektrika, ogrevanje, nakup oblačil za otroke in hrane, ...).

Na fotografiji voditelja Klara in Jan v družbi Brede Krašna (ZPMS), takoj po razkritem "izkupičku" akcije

"Akcija je bila v tem zahtevnem obdobju za nas organizacijsko res velik zalogaj. A kot pravi znani rek: kjer je volja, je pot. Mi si brez te akcije pravzaprav ne predstavljamo leta. Ob upoštevanju vseh veljavnih ukrepov smo se čisto vsak dan na daljavo srečevali s poslušalci, ki so v hladilnik prinašali dobrine. Zelo smo veseli, da so se letos akciji pridružili mali in veliki podjetniki s finančnimi donacijami, dobrine so darovala tudi mnoga gasilska društva, lokalni športni klubi, navijači, policisti, glasbeniki, reševalci, kulturna društva, pevski zbori, župani, moto klubi in mnogi drugi. Čisto vsak po svojih najboljših močeh," je pred nekaj minutami povedal naš odgovorni urednik Mitja Čehovin in dodal, da je največje presenečenje prišlo is covid oddelka Splošne bolnišnice Izola (na spodnji fotografiji). "Kljub temu, da v zadnjih mesecih nimajo lahkega dela in se dnevno soočajo z velikim številom hospitaliziranih, so si vzeli čas, nakupili osnovne življenjske potrebščine in jih namenili družinam. Mislim, da so se enotnost, srčnost in sočutje obalnih prebivalcev ob letošnji krizi izrazili še v veliko večji meri."

Stisk družin je letos neprimerno več tudi v Obalno-kraški regiji, pravijo v Društvu prijateljev mladine Koper, kjer so s kolegi iz Društva prijateljev mladih Piran in Medobčinskega društva prijateljev mladine Sežana praznična darila pripravljali kar sproti. Tako so družine iz celotne regije, ki živijo v pomanjkanju, dobrine prejemale ves mesec. Prvi podatki kažejo, da je letos bogate praznične pakete prejelo približno 1000 otrok in 360 družin iz občin Ankaran, Izola, Koper, Piran, Sežana, Divača, Hrpelje-Kozina in Ilirska Bistrica.

Naši moderatorji so program oddajali iz pravljičnega studia v koprski Loggii

"Tokratni december je bil mesec, ko smo morali biti fizično čim bolj narazen, a smo v naši ekipi začutili neverjetno povezanost vseh, ki so sodelovali pri tem dobrodelnem projektu. Četudi le z dobrimi mislimi, ki so nam jih pošiljali, ker drugače niso zmogli. Tako enotni smo kljub težkemu času uspeli izpeljati najuspešnejšo dobrodelno akcijo za družine v stiski doslej," zaključi naš urednik.

V koprski Loggii je naš radio program oddajal od 1. do 31. decembra (foto: Dean Grgurica)

Da je akcija presegla vsa pričakovanja, je pred nekaj trenutki potrdila tudi Breda Krašna, generalna sekretarka pri Zvezi prijateljev mladine Slovenije: "Tudi pri Zvezi prijateljev mladine Slovenije smo bili pred začetkom akcije kar malce v skrbeh, kako bo letos. Zdaj lahko rečem, da so letošnje številke res neverjetne. Presrečni smo, da so ljudje pomagali v tolikšnem številu, da lahko mi delamo dobra dela. Brez njih ne bi zmogli."

Akcijo so podprle tudi znane osebnosti iz vseh sfer družbenega življenja (na fotki Tina Mrak in Veronika Macarol)

Dobrodelno akcijo so poleg poslušalcev finančno med drugimi podprli tudi: Nush joga z dobrodelnim joga maratonom, Tamara Andrašič s prodajo knjige Zaupaj življenju, Masterchefi in Santomas z dobrodelnimi licitacijami, ter podjetja: Luka Koper, Luka Koper INPO, Planet Koper, Venka Vojo, Dragon Maritime, Depo Link, Arko Shipping, Express Global, TPG Logistics, Global Logistics, Rokometno društvo Kih Obala, Beastie Burgers in Avtokleparstvo Božič.

Naši Masterchefi so na zadnji dan akcije razkrili zbrano vsoto njihovih dobrodelnih licitacij

Akcija Hladilnik toplega srca je potekala v partnerstvu z lokalnimi poslovalnicami trgovin Eurospin, kjer so kupci lahko ves mesec odlagali dobrine in Studiem Gorenje Koper.

HVALA VSEM in ...

obljubljamo, da bomo na Radiu Capris tudi v prihodnje ostali dobrodelni, povezovalni in pozitivni. Hvala VAM za zaupanje in zvestobo.