STUDIO: 05 6680 800
|
|
PROMET: 080 107 9

Andrea Iannone in naslednja 4 leta

Vprašanje je: Zakaj?

Andrea Iannone bo moral naslednja 4 leta gledati MotoGP z domače dnevne sobe. To je za dirkača težje, kot za lopova gledati v izložbo zlatarne. Iannone ni samo dober dirkač. Ima karizmo, stil, številni njegovi navijači so mu zavidali življenje, ki ga je imel, predvsem pa ima ... jajca. Stopil je na rep Marquezu v Moto2. V MotoGP je dal popra Doviziosu, ki je starejši in bolj izkušen. Iannone je znal spoštovati, ni pa se klanjal. Zato je najbrž bil velik udarec, ko so pri Ducatiju, ko je po dolgih letih suše bil prvi dirkač, ki je vrnil zmago v tovarno iz Bologne (na Red Bull Ringu leta 2016) odločili, da bodo zadržali Doviziosa. Romal je v Suzuki, kjer ni dosegal rezultatov, ki jih je znal nanizati pri Ducatiju, po dveh letih pa pristal v Apriliji, ki (roko na srce) ni najbolj konkurenčna. Sploh ne za nekoga, ki je bil v preteklosti vzor številnim mladim, spal je z Belen Rodriguez, imel svojo linijo parfumov, ... Bil je James Dean svojega časa.

Ampak, ali ima njegovo privatno življenje tudi športne posledice? Je res ob številnih težavah v Apriliji zaužil poživilo, da bi bil bolj konkurenčen? Je Andrea česa takega res sposoben? To ve samo on. WADA (World Anti-Doping Agency) je bila v to trdno prepričana. Ali so želeli iz Iannoneja narediti vzor za ostale, ki bi kdaj le pomislili na to, da bi jemali poživila?

Včeraj (10. novembra 2020) so na sodišču v Losani dosodili kazen italijanskemu dirkaču za 4 leta prepovedi dirkanja. Zanj to pomeni konec dirkalne kariere, saj bo Iannone leta 2023, ko bo lahko ponovno sedel na dirkalnik, imel skoraj 34 let. Kdo ve, kdo ga po 4 letih stran od dirkanja lahko vzame, kdo bo vzel dirkača, ki je padel na dopinškem testu. Kako bo fizično pripravljen na dirkanje. Res je, Andrea se lahko še pritoži na sodbo, ki mu je bila dosojena zaradi uživanja Drostonolona (substanca, ki veča mišično maso in s tem pomaga pri sami vzdržljivosti), a dokazov, da je meso, ki ga je v Maleziji leta 2019 zaužil ne more priložiti.

Ostaja grenak priokus. Andrea bo en od dirkačev, ki bi lahko še marsikdaj in na več načinov pripomogel dogajanju v MotoGP.