STUDIO: 05 6680 800
|
|
PROMET: 080 107 9

Tudi 2021 je pod vprašajem

Če je tvoj 2020 slab, ne more biti slabši od Marcovega. Letos je dirkal zgolj enkrat, v Jerezu, ko je v začetnih krogih storil napako, ki ga je stala veliko mest, nato pa kot kamikaza nadoknadil do tretjega mesta. A pretiravanje se ni nikoli obrestovalo. Padec v tretjem ovinku z velikim highsidom in sprednjim kolesom, ki mu je zdrobil nadlaht se pozna še danes. Tudi povratek že vikend po tem ni pripomogel k boljši formi.

Vsi smo vedeli. Marquezov največji nasprotnik je Marquez sam. Vedeli smo, da izziva usodo, včasih tudi druge dirkače. In zgodilo se je to, česar so se njegovi navijači, vodilni pri Hondi – vsi z izjemo njega samega – bali. Poškodba, ki ga ni stala le nekaj dirk. Trenutno ga lahko stane kariere.

Ja, ker njegova roka se ne celi kot bi morala. Bolečine v rami se nadaljujejo. Po dveh operacijah je kost že zelo načeta in tretja operacija je nujno potrebna (a tvegana), da dobi kost potrebno oporo. Kar pomeni več stvari, predvsem pa eno: pot rehabilitacije se podaljša, morda v sezono 2021.

KAJ ŽELIJO NAREDITI S TRETJO OPERACIJO

Po besedah Simona Pattersona (novinarja WE ARE THE RACE, ki je en redkih novinarjev, ki jim je trenutno dovoljeno stopati po Paddocku), ki je govoril s Hondino ekipo, predvsem pa dobil informacije s strani družinskega, zdravstvenega osebja družine Marquez, bi Marquezova tretja operacija imela cilj, da se kostni mozeg iz medenice vzame in vstavi v nadlaht, ki je zaradi dveh operacij precej načeta. To bi pomagalo kosti, da se okrepi in s tem pravilno celi, saj se trenutno ne.

Ob tem so takoj zacvetele cvetke: Dolgojezični novinarji v Paddocku so takoj to speljali v svojo zgodbo. Marqueza naslednje leto ne bo, zato bodo vzeli Andreo Doviziosa. Vendar ta je ravno pred nekaj dnevi na svojem profilu objavil, da se za leto dni odmika od dirkanja. Pa je res v tem trenutku pomembno kdo ga bo zamenjal?

Marc Marquez se prebija skozi težek 2020. Daleč od dirk, daleč od zmagovalnega odra, daleč od cilja (postati največji med največjimi). Tretja operacija bo izrednega pomena. Kakšne bodo posledice pa tako ali drugače ne bomo izvedeli, do povratka na motor. Dejstvo je, da je njegovo stanje bolj občuvana skrivnost, kot recept za Coca-colo.