STUDIO: 05 6680 800
|
|
PROMET: 080 107 9

FOTO: Ko je v Koper prišel ... Bryan Adams!

V sredini devetdesetih let je bil Bryan Adams na vrhuncu slave. Za seboj je imel že šest izdanih albumov, ki so bili vsi velike prodajne uspešnice. Iz radijskih sprejemnikov so pogosto odmevali hiti "Summer of '69", "Heaven", "Run To You", "(Everything I Do) I Do It for You" in mnogfi drugi. In ravno takrat je prišla odlična novica - ena največjih svetovnih glasbenih zvezd pride v Slovenijo. Še več: Bryan Adams pride v Koper. Koncert se je zgodil na koprskem stadionu 7. julija 1996, poleg Adamsa pa so na odru nastopili še ameriška pevka Melissa Etheridge in naši Šank Rock.

Koncert je Bryan Adams otvoril s hitom, ki ga je izdal malce pred tem - "The Only Thing That Looks Good on Me Is You", sledilo je še 22 pesmi in "bis" - del katerega so bile še štiri uspešnice, koncert pa se je zaključil z romantično "Let's Make a Night to Remember".

"Ozvočenje je bilo megalomansko. Slišalo se je vse do Izole," se danes bere na socialnih omrežjih, pa tudi: "Bryan je takrat obljubil, da bo spet prišel v Koper. Jaz ga še zmeraj čakam!"

Cena vstopnice je znašala slabih 5.000 tolarjev (danes bi to bilo približno 20 evrov). Po neuradnih podatkih je bilo prodanih "borih" 5.000 kart, res pa je, da si je ogromno ljudi koncert ogledalo izven samega prizorišča, kar je takrat sprožilo tudi več polemik po medijih, nejevoljni so bili menda tudi organizatorji in celo sam pevec.

Videoposnetkov tega nastopa danes javno ni na voljo, smo pa na Youtubu našli posnetek nastopa skupine Šank Rock, ki je pred Adamsom predstavila veliko uspešnico "Pravljica o mavričnih ljudeh".

Fotografije koncerta Bryana Adamsa v Kopru si lahko ogledate na tej povezavi.