STUDIO: 05 6680 800
|
|
PROMET: 080 107 9

FOTO: To so bili jogurti naše mladosti!

Nadaljujemo naš sprehod po retro "policah" in tokrat je čas, da se dotaknemo teme, ki je nedavno odmevala v domala vseh slovenskih medijih. Govora je o jogurtih.

Se še spominjate lončkov, ki so jih nekoč ponujale prodajne police? Pravzaprav so vsi od danes predstavljenih že zgodovina, a prepričani smo, da se vam bodo vsaj za trenutek pocedile sline. Izbire sadnih jogurtov včasih res da ni bilo veliko. Ljubljanske mlekarne so kratek čas ponujale sadni jogurt v nešteto okusih, prava uspešnica pa je bil prvi jogurt z okusom kave (na fotografiji desno zgoraj).Ljubljanske mlekarne so bile sicer prvi proizvajalec jogurtov v lončku, pa tudi prvih tekočih jogurtov, med katerimi je bil najbolj priljubljen Še pa še.

80-ta in 90-ta leta so zaznamovale tudi znamke Jovi, Jogo, Boom, Bifidus, na našem koncu pa se mnogi spominjate tudi jogurtov, ki jih je proizvajala Mlekarna Dekani za Agrario.

Ali veste, da se na Caprisu vsak dan spominjamo nepozabnih 90-tih let? Vsak dopoldan vam Žiga odvrti mix 6 hitov iz točno določenega leta, ob četrtkih in petkih po 20. uri pa se odpravimo na plesišča obalnih diskotek, ki so mnogim predstavljale "drugi dom" med letoma 1990 in 1999. Playliste vseh oddaj najdete tukaj.