STUDIO: 05 6680 800
|
|
PROMET: 080 107 9

Ne meči petard! Pokaj raje od sreče!

Plakatna akcija "Petarde? Ne, hvala!", se odvija že 8. leto zapored. Kljub temu, da letos ne bo klasičnega druženja ob koncu leta, so se pri družbi TAM-TAM odločili akcijo vseeno izpeljati.

Zaradi situacije, ki nas je doletela v tem letu in prinesla veliko slabe volje, so projekt v sodelovanju z agencijo Luna TBWA, letos zasnovali malo drugače. V preteklih akcijah so bile v glavnih vlogah predvsem živali, tokrat pa so v ospredju pozitivno naravnana sporočila, ki kličejo k mirnemu zaključku nemirnega leta. Na TAM-TAM plakatnih mestih po Sloveniji mimoidoče že nagovarjajo mestni plakati s tremi ključnimi sporočili: »Ne meči petard, pokaj raje od smeha!«, »Ne meči petard, pokaj raje od zdravja!« in »Ne meči petard, pokaj raje od sreče!«

S simpatičnimi sporočili, ki krožijo tudi na socialnih omrežjih, želijo ljudi prepričati k opustitvi pirotehničnih sredstev in prihraniti tako nam kot živalim dodaten stres, tesnobo in trpljenje, ki jih povzročajo glasni poki petard. Nemirno leto si zasluži miren zaključek. Organizatorji dodajajo, da je ozaveščanje letos pomembno tudi zaradi tega, da razne poškodbe, ki jih lahko povzroči metanje petard, ne bodo dodatno bremenile naših bolnišnic, ki so polne covid 19 bolnikov. 


Plakatna akcija na prostem je podprta tudi z drugimi aktivnostmi, televizijskimi in radijskimi oglasi, animacijami, broškami, majicami in manjšimi plakati. Akcijo smo tudi letos z izdatnim predvajanjem oglasnih sporočil podprli tudi na Radiu Capris. Projekt podpirajo A1, NLB, Petrol, Lidl Slovenija ter Zavarovalnica Triglav. Vsi so se tudi aktivno priključili kampanji, v okviru katere skupaj z drugimi podporniki, širijo informacije o škodljivosti petard in pirotehničnih sredstev. Kot partner pri akciji sodeluje tudi Valicon, ki z anketami raziskuje odnos Slovencev do pirotehničnih sredstev. 

Hvala, ker ne pokaš petard.

foto: Asiana Jurca Avci