STUDIO: 05 6680 800
|
|
PROMET: 080 107 9

Želim si, da bi mi Božiček eno čokoladico prinesel ...

"Želim si, da bi mi Božiček eno čokoladico prinesel," ... tako je v naš terenski mikrofon še pred začetkom akcije dejal eden od otrok iz družin, katerim namenjamo letošnjo največjo dobrodelno akcijo Hladilnik toplega srca. Deček je eden tistih, ki je na dom v minulem vikendu prejel velik paket prazničnih dobrot. Paket, ki mu bo za nekaj tednov pričaral nekaj čarobnosti tega prazničnega časa.

Smo na polovici akcije Hladilnik toplega srca in zdaj že lahko rečemo, da je odziv na letošnjo akcijo, kljub posebnim časom, res fantastičen. Veliko poslušalcev je že prispevalo praznične dobrote v Gorenjev "hladilnik toplega srca", ki se letos nahaja v pravljičnem studiu Radia Capris v koprski Loggii - v osrčju Fantazime.

Večkrat ste že napolnili tudi zabojnike, ki so postavljeni v lokalnih poslovalnicah trgovine Eurospin. Koliko je poslanih sms sporočil, s katerimi bomo pomagali družinam v stiski tudi v prihodnjem, težkem letu bomo izvedeli 31. decembra, ko se akcija Hladilnik toplega srca tudi zaključi.

Zelo smo veseli, da so akcijo s finančno donacijo letos podprla tudi mnoga lokalna podjetja. Do tega trenutka smo z njihovo pomočjo v "hladilnik" prispevali še dodatnih 13.000 evrov. Sredstva bodo, tako kot celoten izkupiček od poslanih sms sporočil, namenjena družinam v stiski z Obale.

Praznični paketi, v katerih so dobrote, ki jih darujete poslušalci so medtem že dosegli veliko družin, "Božiček" in "Dedek mraz" pa se trudita, da bo tako prav vsak dan do konca leta. Za to skrbijo pridne ekipe društev prijateljev mladine Koper, Piran in Sežana. Samo lani smo s paketi dobrot osrečili preko 1000 ljudi iz naše regije. Letošnja akcija je sicer namenjena družinam v stiski iz občin Koper, Ankaran, Izola, Piran, Hrpelje-Kozina, Divača, Komen, Sežana in Ilirska Bistrica.

Akcijo so podprli še obalni športni klubi (na fotografiji igralci nogometnega kluba FC Koper, ki so ob 100 obletnici kluba v hladilnik prinesli poln kombi dobrin, ali drugače: vsakega izdelka po 100 kosov), Masterchefi z dobrodelno peko in tudi Planet Koper, ki je pred nakupovalni center in pred Loggio postavil rdeč nabiralnik, v katerega lahko odvržete pismo s svojimi željami. Planet bo od vsakega oddanega pisma namenil 1 evro za akcijo Hladilnik toplega srca.

Ob vsem tem, skušamo ta poseben čas polepšati tudi z zanimivim dogajanjem. V našem pravljičnem studiu v koprski Loggii za vas vsak dan pripravljamo zanimiv program. Obiskujejo nas gostje iz različnih področij javnega (lokalnega) življenja, pa tudi glasbeni gostje, ki v živo odpojejo njihove največje uspešnice - vi pa lahko to v neposrednem prenosu spremljate na radiu ali preko naših družbenih omrežij. Ob upoštevanju vseh ukrepov smo "v stiku" tudi z vami. Pred Loggio vas v belih Caprisovih vrečkah čakajo lepa Caprisova darilca, veseli jih bodo predvsem najmlajši.

KAKO LAHKO POMAGATE?

Pomagate lahko z donacijo preko sms sporočila. Ključno besedo OBALA ali OBALA5 lahko pošljete na 1919, pri tem pa za družine z Obale, ki živijo v stiski, donirate en oz. 5 evrov. Z zbranimi sredstvi bodo pri Zvezi prijateljev mladine družinam pomagali tako, da jim bodo direktno krili nekatere stroške (voda, elektrika, ogrevanje, nakup oblačil za otroke in hrane ...).

Praznične dobrote ali izdelke iz spodnjega seznama lahko odložite v lokalne poslovalnice Eurospina (Koper, Izola, Lucija, Kozina, Sežana in Ilirska Bistrica) ali v Gorenjev hladilnik v pravljičnem studiu Radia Capris v koprski Loggii.

Po zmožnostih lahko darujete različne praznične dobrote in naslednje:

- prehrambene izdelke z daljšim rokom trajanja: testenine, riž, olje, sladkor, mleko, sok, žitarice za zajtrk, fižol, paštete, čaj ...
- priboljške za praznične dni, kot so: čokolade, t. i. "panetoni", piškoti, med, marmelada, čokoladni namaz, bonboni ...
- izdelke za osebno nego in higieno: šampone, gele za tuširanje, zobno pasto, zobne ščetke, milo ...
- čistila za gospodinjstvo: pralni praški, detergent za pomivanje posode, univerzalna čistila za površine ...

Hvala, ker nam pomagate pomagati!