STUDIO: 05 6680 800
|
|
PROMET: 080 107 9

Odprli smo Hladilnik toplega srca - polepšajmo praznike družinam v stiski

15. december 2020

Tudi v tem posebnem letu na Radiu Capris odpiramo Hladilnik toplega srca. Skoraj zagotovo gre za najpomembnejšo dobrodelno akcijo v zgodovini naše radijske postaje.

Ne spreglej: Pravljični studio Radia Capris vas pričakuje vsak dan!

Stiske družin so namreč še veliko večje kot prejšnja leta in letos želimo z vašo pomočjo dati res vse od sebe, da osrečimo kar se da največje število posameznikov, ki tudi ta praznični mesec preživljajo s cmokom v grlu. Pomagate lahko z darovanjem dobrin ali preko sms donacije.

Največja dobrodelna akcija na Obali, ki letos poteka v sodelovanju s Studiem Gorenje Koper, Eurospinom in tremi Društvi prijateljev mladine (Koper, Piran in Sežana) je namenjena tistim, ki sicer nimajo razlogov za praznično veselje. Gre za družine in otroke iz Obalno-kraške regije, ki živijo v hudem pomanjkanju in prepričani smo, da bomo z vašo pomočjo tudi letos na lica otrok uspeli narisati veliko nasmehov. Vsa leta do zdaj se je v Caprisovo akcijo povezala praktično vsa Obala: poslušalke, poslušalci, znane osebnosti, podjetniki ... in ponosni smo, da smo samo v lanskem letu s paketi dobrot osrečili preko 1000 ljudi, dodatno pa finančno pomagali še dodatnim 140 družinam. Letos je naša skupna pomoč še bolj neprecenljiva!

Akcija bo potekala do zadnjega dne v mesecu. Veseli smo, da se nam je pri letošnji akciji pridružil tudi Eurospin, ki je v lokalne poslovalnice (Koper, Izola, Lucija, Kozina, Sežana in Ilirska Bistrica) namestil zbiralne košare. Na ta način bo "hladilnik toplega srca" še bolj dostopen vsem, ki bi želeli pomagati in nimate možnosti, da bi svoj prispevek oddali v pravljični studio Radia Capris, ki se nahaja v koprski Loggii in od koder naša ekipa ves december oddaja svoj program v živo.

Tudi letos lahko poslušalci darujete praznične dobrote, ki bodo razveselile predvsem otroke iz socialno ogroženih družin. Ker si tudi oni v tem mesecu zaslužijo občutiti čarobnost praznikov, bodo zanje pripravljeni res lepi praznični paketi. Te bodo društva sproti, ves mesec, dostavljala družinam v stiski s področij občin Koper, Ankaran, Izola, Piran, Hrpelje-Kozina, Divača, Komen, Sežana in Ilirska Bistrica.

Pomagate lahko še z donacijo preko sms sporočila. Ključno besedo OBALA ali OBALA5 lahko pošljete na 1919, pri tem pa za družine z Obale, ki živijo v stiski, donirate en oz. 5 evrov. Z zbranimi sredstvi bodo pri Zvezi prijateljev mladine družinam pomagali tako, da jim bodo direktno krili nekatere stroške (voda, elektrika, ogrevanje, nakup oblačil za otroke in hrane ...).

Po zmožnostih lahko darujete različne praznične dobrote in naslednje:

- prehrambene izdelke z daljšim rokom trajanja: testenine, riž, olje, sladkor, mleko, sok, žitarice za zajtrk, fižol, paštete, čaj ...
- priboljške za praznične dni, kot so: čokolade, t. i. "panetoni", piškoti, med, marmelada, čokoladni namaz, bonboni ...
- izdelke za osebno nego in higieno: šampone, gele za tuširanje, zobno pasto, zobne ščetke, milo ...
- čistila za gospodinjstvo: pralni praški, detergent za pomivanje posode, univerzalna čistila za površine ...

Povezane vsebine: V enem dnevu je Hladilnik toplega srca težji za 8.000 evrov

Akciji se je letos s "pismi Božičku" pridružil tudi nakupovalni center Planet Koper. Otroci, ki bodo v praznični nabiralnik pred pravljičnim studiem v koprski Loggii ali v Planetu Koper oddali pismo, bodo prav tako pomagali družinam v stiski. Planet Koper bo namreč od vsakega oddanega pisma namenil 1 evro za akcijo Hladilnik toplega srca.

Poslušalce, ki nas bodo obiskali v Loggii Koper prosimo, da zaradi spoštovanja vseh varnostnih ukrepov vstopajo samo na poziv radijske ekipe, na vhodu si morajo razkužiti roke, spoštovati medsebojno razdaljo in uporabljati zaščitno masko. Pravljični studio je sicer odprt ob delovnikih od 14.00 do 20.00, v soboto od 8.00 do 20.00, v nedeljo od 10.00 do 20.00.

Dobrodelnost na Caprisu bodo tudi letos podprli naši Masterchefi z dobrodelno peko, pripravljamo pa še nekaj dodatnih aktivnosti, ki jih bomo razkrivali sproti. "Akcija, ki jo pelje Radio Capris, za nas in seveda za družine, ki jim bomo s to akcijo pomagali, ni le neka navadna akcija. Je skrb za družbo, je izkazovanje sočutja in posluha do ljudi v stiski. Če odpremo oči, lahko hitro vidimo, da so časi resnično hudi. Zato je toliko bolj dragocena vsaka ponujena roka. Naše sodelovanje z Radiem Capris je že mnogokrat pripomoglo k lepšemu življenju mnogih družin in veseli nas, da smo tokrat ponovno združili moči za pomoč družinam v stiski v tem prazničnem času, ko zna biti še posebej težko in je s to akcijo vsaj malce lepše," za zaključek dodajo pri Zvezi prijateljev mladine Slovenije.

Tudi letos se na našo akcijo lepo odzivajo nekatera podjetja in družinam v stiski namenjajo donatorska denarna sredstva. HVALA!

Hvala, ker nam pomagate pomagati!

Vaši Caprisovci

Foto:  Jaka Ivančič

Hladilniki toplega srca prihajajo iz Studia Gorenje Koper, kjer so vedno pripravljeni priskočiti na pomoč ljudem v stiski:

Dobrodelnost večkrat podpirajo pri Eurospinu, ki je tokrat v 6 svojih poslovalnic v regiji namestil zbiralne košare za Caprisovo akcijo: