STUDIO: 05 6680 800
|
|
PROMET: 080 107 9

Prvi praznični paketi že odhajajo na pot k družinam v stiski

Dobrodelna akcija Hladilnik toplega srca je v polnem teku. Iz Društva prijateljev mladine Koper so nam pred dobro uro sporočili, da so že izpraznili nekaj zabojnikov v trgovinah Eurospin, ki ste jih naši poslušalci napolnili z dobrotami za otroke iz družin, ki živijo v pomanjkanju. Večkrat je bil napolnjen tudi Gorenjev hladilnik, ki se nahaja v pravljičnem studiu Radia Capris v koprski Loggi.

Darovane praznične dobrote in druge dobrine bodo del lepih prazničnih paketov, ki jih v društvu pravkar pripravljajo in jih bodo kmalu dostavili družinam v stiski.

Največja dobrodelna akcija na Obali je namenjena tistim, ki sicer nimajo razlogov za praznično veselje. Gre za družine in otroke iz Obalno-kraške regije, ki živijo v hudem pomanjkanju in prepričani smo, da bomo z vašo pomočjo tudi letos na lica otrok uspeli narisati veliko nasmehov.

Tudi letos lahko poslušalci darujete praznične dobrote, ki bodo razveselile predvsem otroke iz socialno ogroženih družin s področij občin Koper, Ankaran, Izola, Piran, Hrpelje-Kozina, Divača, Komen, Sežana in Ilirska Bistrica.

Ne spreglej: Odprli smo Hladilnik toplega srca - polepšajmo praznike družinam v stiski

Pomagate lahko še z donacijo preko sms sporočila. Ključno besedo OBALA ali OBALA5 lahko pošljete na 1919, pri tem pa za družine z Obale, ki živijo v stiski, donirate en oz. 5 evrov. Z zbranimi sredstvi bodo pri Zvezi prijateljev mladine družinam pomagali tako, da jim bodo direktno krili nekatere stroške (voda, elektrika, ogrevanje, nakup oblačil za otroke in hrane ...).

Ne spreglej: Zbranih tudi že 11.000 evrov donacij za družine v stiski

Po zmožnostih lahko darujete različne praznične dobrote in naslednje:

- prehrambene izdelke z daljšim rokom trajanja: testenine, riž, olje, sladkor, mleko, sok, žitarice za zajtrk, fižol, paštete, čaj ...
- priboljške za praznične dni, kot so: čokolade, t. i. "panetoni", piškoti, med, marmelada, čokoladni namaz, bonboni ...
- izdelke za osebno nego in higieno: šampone, gele za tuširanje, zobno pasto, zobne ščetke, milo ...
- čistila za gospodinjstvo: pralni praški, detergent za pomivanje posode, univerzalna čistila za površine ...

Ne spreglej: Pravljični studio Radia Capris vas pričakuje vsak dan!

Hvala, ker nam tudi letos pomagate pomagati!