STUDIO: 05 6680 800
|
|
PROMET: 080 107 9

Otroci Jugoslavije se radi spominjajo "strica s kokicami"

Na začetku Kidričeve ulice v Kopru (tik ob Carpaccievem trgu) je dolga leta stal mali kiosk, v njem pa vas je v vseh letnih časih in ne glede na vreme, pričakal "stric s kokicami" in ostalo ponudbo, ki je razveseljevala predvsem najmlajše. Po podatkih, ki so na voljo v skupini "Koper, kot je bil nekoč" gre za Ilmija Alilovskega, ki je v Koper prišel iz Makedonije. V šestdesetih letih je začel s čiščenjem čevljev, s pridnim in poštenim delom pa kupil svoj kiosk. V njem je poleg nepogrešljivih kokic v sezoni ponujal tudi pečen kostanj, kot eden prvih pa tudi "sladoled na špino". "Jaz sem vedno rekel, da grem po sladoled "k zavitemu", ker je verjetno prvi imel mašino za sladoled in nam ga tako zavil na kornet ..." se strica, ki je vedno nosil čepico, spominja Lovro Muženič (Dj Lovro).

"Mlajši smo se ga vedno bali," se še bere v komentarjih v omenjeni skupini, hkrati pa tisti, ki so gospoda poznali priznavajo, da je bil dobrosrčen, pošten in prijeten človek. Veseli smo, da smo odraščali v "takem" Kopru, dodajajo komentatorji - bili so drugačni, a zelo lepi časi. Kljub temu, da je kiosk koprski trg zapustil že konec osemdesetih let, je tradicijo nekaj časa nadaljeval sin v kiosku na avtobusni postaji nasproti nekdanje Soče, a se je v sredini devetdesetih tudi on odločil, da se poda v druge vode. Kakšen spomin pa imaš ti na "strica s kokicami"?

Originalna objava na Facebooku

Ali veste, da se na Caprisu vsak dan spominjamo nepozabnih 90-tih let? Vsak dopoldan vam Žiga odvrti mix 6 hitov iz točno določenega leta, ob četrtkih in petkih po 20. uri pa se odpravimo na plesišča obalnih diskotek, ki so mnogim predstavljale "drugi dom" med letoma 1990 in 1999. Playliste vseh oddaj najdete tukaj.