STUDIO: 05 6680 800
|
|
PROMET: 080 107 9

"Underdog" leto 2020

Glasba in motorji se prepletajo. Vedno so se. To je ista sfera.

Alicia Keys je pred nekaj leti začela kampanijo "brez pudra". Zagovarja, da so ženske lepe tudi brez pudra, surove, tako kot jih je naredila mama. Naveličala se je tiste plasti, ki je zakrivala njene naravne "pomanjkljivosti" - če jih tako sploh lahko imenujemo. Letos je izdala pesem Underdog, ki je bil en večjih hitov tega leta.

Če potegnemo črto, tudi ekipa Suzukija je vedno veljala kot "underdog". Tisti, ki ni favorit. Lani je Rins prišel do dveh zmag, Joan Mir pa se je svojega prvega leta v MotoGP lotil zelo šolsko. Nekateri so ravno zato mislili, da je Brivio izbral napačnega moštvenega kolga za Alexa, ki pa se je vse bolj pogosto pojavljal med najhitrejšimi. A leto se obrne in pokaže svoj obraz. Tokrat tudi brez pudra. V MotoGPju ga je veliko. Če samo pomislimo, kako težko je priti blizu, najti svojo priložnost, kmalu ugotoviš, da je ta svet samo za perfektne. A nič na tem svetu ni perfektno. Potrebuje svoj puder. In, ko je MotoGP postal malo bolj surov, malo bolj naraven ob obsotnosti Marca Marqueza, ob velikih težavah Yamahe, ob popolni odsotnosti Valentina Rossija ... Pridejo na plano Underdogi. Najprej KTM, ki so dali all-in v svoj projekt z enormnim budgetom. Nato Suzuki, ki je s konstantnim napredovanjem in korak za korakom postopal po vse bolj pomembnih mestih. Do tega, da so pred zadnjo dirko v sezoni z Rinsom na tretjem mestu skupnega seštevka in Joanom Mirom osvojili naslov svetovnega prvaka.

Na ta dogodek so čakali kar 20 let.
V teh 20 letih so s projektom v MotoGP odnehali in začeli znova. Vodja moštva Davide Brivio, ki je glavni krivec za vstop Rossija med legende, ko mu je leta 2004 omogočil prvi naslov z Yamaho, se je novega poglavja lotil brez pudra. Naravno. Postopno. Z zdravim razumom. Do danes so veljali za manj favorizirane, a v sezono 2021 vstopajo kot favoriti. Kot prvaki. Zagotovo bo Joan Mir moral oddelati najtežjo nalogo. Ni zmagal, ker je Španec. Ni zmagal, ker bi imel najmočnejše moštvo za sabo. Ni zmagal, ker mu je nekdo pomagal do tega. Boril se je do zadnjega - morda bolj kot borbenost, je pri njem zmagal razum. Zasluženo. Čaka ga zelo naporen 2021.